Támara Echegoyen i Berta Betanzos lideren l’Europeu de Barcelona

S’han col·locat al capdavant en FX després de la primera jornada de finals. Botín i López vuitens en 49er i els germans Alonso han trencat el pal.

Les vigents campiones del món de FX, la gallega Támara Echegoyen i la càntabre Berta Betanzos són les noves líders del Campionat d’Europa que se celebra en aigües del Barcelona International Sailing Center (BISC) després de la celebració del primer dels tres dies de finals. En 49er el càntabre Diego Botín i Iago López Marra s’han col·locat vuitens. Els germans Federico i Arturo Alonso han trencat el pal. En 49er segueixen líders intractables els australians Peter Burling i Blaire Tuke.

Les aigües de Barcelona han ofert una de les millors jornades del campionat, després d’una lleu espera, el vent de Garbí ha aparegut a primera hora de la tarda bufant entre 13 i 15 nusos d’intensitat, fet que ha permès regates molt ràpides.

En FX Támara Echegoyen i Berta Betanzos han passat de la tercera a la primera posició després d’una primera jornada de finals en les quals s’han marcat un tercer, un setè – amb bolcada inclosa quan anaven al capdavant – i un primer. Això fa que siguin líders amb un punt d’avantatge sobre les italianes Giulia Conti i Francesca Clapcich que han fet un 2-6-7. Terceres són les daneses Jena Mai Hansen i Katja Salskov-Iversen, que s’han col·locat en zona de podi després de realitzar un 7-2-4, desbancant provisionalment a les argentines Victoria Travascio i María Sol Branz, que van fer un 6-20-9, que ha baixat fins a la tercera posició.

En 49er els neozelandesos Peter Burling i Blair Tuke estan realitzant un campionat sense gairebé errors, a la primera jornada de finals han seguit en la seva línia, amb un 1-6-1, pel que sortiran en la segona jornada de finals amb 34 punts d’avantatge sobre els australians Nathan Outteridge i Iain Jensen, segons. La tercera posició l’ocupen com a primers europeus els britànics John Pink i Stuart Bithell. La primera tripulació espanyola és la de Diego Botín i Iago López Marra, que ja són vuitens en posicions de Medal Race a 20 punts del podi. La tripulació càntabre – gallega realitzar un 15-4-4 que els permet col·locar-se entre els deu primers. El català Carlos Robles que navega amb el nord-americà Trevor Burd han descendit fins a la divuitena posició. Els que han corregut pitjor sort són els asturians Federico i Arturo Alonso, que després de realitzar un 23 a la primera prova de finals a la segona han trencat el pal i han hagut de retirar-se, caient així fins a la posició 23 de la general.

A mig matí els nous olímpics catalans Jordi Xammar, Bàrbara Cornudella i Sara López – no ha pogut ser-hi el Joan Herp al ser de viatge -, han visitat el BISC i el Campionat d’Europa de 49er i FX, rebent les felicitacions per la seva classificació per a Rio, per part de diferents regatistes tant espanyols com estrangers.

49er&fxeuropeansbcn2016day4-tm6

Demà divendres, cinquena i penúltima jornada del Campionat d’Europa de 49er i FX està prevista la celebració de tres mànigues en 49er, que seran els primers a sortir a partir de les 11 hores i de FX a partir de les 13 hores.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn