Sportschef forventer dansk medalje

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen udlægger forventningerne til EM-stævnet i Aarhus:

“Det er et stævne, hvor vi har en masse nye internationale besætninger i spil. Og vi kommer ikke til at se større felter, end vi har nu. Jo tættere, vi kommer på OL, desto flere begynder at falde fra.”

“Derfor ligger alt åbent lige nu. Mange prøver sig af for at se, om det vil give mening at satse målrettet flere år frem mod OL. På den måde er EM i Aarhus den første rigtige strømpil for, hvad vi kommer til at se i 49er-klasserne de næste år frem.”

Hele verden deltager

“Jeg er rigtigt glad for, at det er et åbent EM, hvor alle – også de ikke-europæiske besætninger – kan være med. Stort set alle de bedste besætninger i verden deltager, så jeg forventer et stævne på højeste niveau.”

“Det er selvfølgelig noget helt særligt, at stævnet foregår i Danmark. Der er gode forhold i Aarhus, og stævnet er sat rigtigt godt op. Nu er det op til sejlerne at levere varen på vandet.”

“Ved OL sidste år fik vi skabt en masse opmærksomhed i Danmark omkring sejlsport, og mange mennesker fik en god oplevelse ved at følge sejladserne på TV. Jeg håber, vi kan bruge EM til at bygge videre på den interesse, så sejlsporten forbliver i danskernes bevidsthed, selv om det ikke er OL-år.”

“Finalerne ved EM skal sejles tæt på kajen. Og jeg håber virkelig, at der kommer mange mennesker forbi Aarhus Havn for at følge sejladserne. Jeg tør godt love, at de vil få en spændende oplevelse med masser af fart og action. Også for sejlerne vil det være en kæmpe oplevelse, hvis de kan mærke suset fra tilskuerne.”

Danske forventninger

“Hos drengene har vi to topbesætninger – Jonas Warrer/Peter Lang og Allan Nørregaard/Anders Thomsen. Begge besætninger sejler mere eller mindre på fuld tid, og det er meget usædvanligt, at vi allerede nu – tre år før OL – har to både, der satser så målrettet. Det er naturligvis med til at øge forventningerne om gode resultater. Ikke bare hos os selv, men også i forhold til Team Danmark, som med deres nye støttekoncept forventer, at vi leverer varen i form af medaljer.”

“Jeg forventer, at vi vinder en medalje hos drengene. Jonas Warrer og Peter Lang har vist rigtigt gode takter allerede fra deres første stævne på Mallorca i februar. Siden har de vundet et stævne i Holland. De har fundet en god rollefordeling i båden, og de passer bare godt sammen.”

“Med Allan og Anders er det lidt mere usikkert, hvor de står. Deres resultater i foråret har svinget lidt, men vi ved, de har niveauet til at kunne begå sig blandt de bedste.”

“Derudover har vi fire besætninger, som vi endnu ikke stiller de store resultatforventninger til. Jonathan Bay og Christopher Thorsell kunne godt være et bud på en dansk overraskelse. Men for alle fire besætninger gælder, at vi ikke ved, hvordan de håndterer det ekstra fokus, som vil være på dem her på hjemmebane.”

Den nye klasse
“49erFX er en ny klasse, hvor der ikke tidligere er sejlet mesterskabsstævner. Der er omkring 35 både med, men vi ved ikke ret meget om, hvordan niveauet er – og slet, hvordan de hver især reagerer på de op- og nedture, der kommer gennem et langt stævne.”

“Både Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgard Olsen og Katja Salskov-Iversen/Jena Mai Hansen har vist flotte resultater i løbet af foråret. Og vi ved, at de har god bådhåndtering, hvis vi får noget rigtigt blæsende dansk sommervejr. Så jo mere luft på banen, desto bedre er deres chancer.”

“Jeg vil være tilfreds, hvis vi kan få én eller to danske både i top-8.”

Af Flemming Ø. Pedersen, Dansk Sejlunion

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Join membership

Join the Elite Community of 49er Sailors and Fans