I dag bliver EM-medaljerne fordelt

2013 SAP 49er European Championship afgøres i dag i Danmarks sejlsportsby nummer 1.

Siden tirsdag har verdens bedste 49er-sejlere dystet i intense sejladser på Aarhus-bugten, og Danmark har særdeles gode medaljechancer.

Især hos kvinderne, hvor de lokale helte Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen inden dagens finaler fører med 11 point ned til brasilianerne Martine Soffiatti Grael og Kattena Larsen Kunze.

Men der er lang vej til guldet for de stærke danske kvinder. I finalerne køres der med dobbelt pointgivning, og dermed kan få dårlige sejladser hurtigt gå hen og få store konsekvenser. Pointsystemet i finalerne skaber til gengæld håb for de sejlere, som har et godt stykke op til medaljeskamlen.

Hos mændene er danske Jonas Warrer og Peter Lang direkte kvalificeret til finalerne og ligger inden dagens altafgørende sejladser på en femteplads med 10 point op til tredjepladsen, 22 point op til andenpladsen og 29 point op til førstepladsen og guldet.

Der sigtes efter at gennemføre tre finale-sejladser, og hvis vi vender tilbage til kvinderne kan disse sejladser også resultere i medaljer til det stærkt sejlende par Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. Det sjællandske 49erFX-team har sejlet hurtigere end de fleste gennem hele mesterskabet og har hhv. 2 og 10 point op til bronze- og sølvmedaljerne.

Det er de ni bedste besætninger hos mændene og kvinderne, som deltager i finalesejladserne.

Alt kan ske, og du kan være med til at se afgørelsen på tætteste hold i dag, når finalesejladserne sejles lige ud for molen ved Aarhus Lystbådehavn.

Publikums-guide:

De afgørende sejladser kan følges fra Jette Tikjøbs Plads, 8000 Aarhus C – lige ved siden af “Lighthouse”. Der er gratis entre, live-kommentering, forfriskninger og lynhurtig action med verdens bedste sejlere.

Bus 33 kører direkte ud til molen.

Stævnet arrangeres af Sailing Aarhus i samarbejde med Aarhus Sejlklub.

FORVENTET PROGRAM SØNDAG D. 7. JULI

  • Kl. 12.00 – 49erFX petit finaler
  • Kl. 13.00 – 49er petit finaler
  • Kl. 14.00 – 49erFX finaler (kvinder)
  • Kl. 15.00 – 49er finaler (mænd)

HOLD ØJE MED:

  • Jonas Warrer og Peter Lang –> Har nummer 30 trykt på sejlet – har kvalificeret sig direkte til finalen.
  • Allan Nørregaard og Anders Thomsen –> Har nummer 3 trykt på sejlet – har gode muligheder for at kvalificere sig til finalen søndag kl. 13.
  • Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen –> Har nummer 241 trykt på sejlet – fører hos kvinderne.
  • Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen –> Har nummer 136 trykt på sejlet – ligger nummer fire hos kvinderne.
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn