Echegoyen/Betanzos ja són terceres en l’Europeu de Barcelona

En FX lideren les italianes Conti/Clapcich i en 49er els australians Burling/Tuke en 49er. Passen al Grup Or en 49er Botin/López, Robles/Burd i els germans Alonso

Giulia Conti i Francesca Clapcich en FX i els australians Peter Burling i Blair Tuke en 49er lideren el Campionat d’Europa que se celebra en aigües del Barcelona International Sailing Center (BISC) un cop arribats a l’equador del mateix amb la fase de classificació acabada i demà començaran tres jornades de finals previes a la Medal Race. La gallega Támara Echegoyen i la càntabra Berta Betanzos han remuntat fins a la tercera posició en FX.

En FX Conti i Clapcich han sumat un 1-9 que les permet mantenir per un sol punt el liderat per sobre de les argentines Victoria Trasvacio i María Sol Branz, que es van marcar un 2-3. Les espanyoles Támara Echegoyen i Berta Betanzos ja apunten al capdavant amb un 4-1 es col·loquen a tan sols tres punts de les líders, que a falta de tres jornades ja estan en posicions de podi i amb opcions d’assaltar el liderat. Les germanes catalanes Carla i Marta Munté amb un 14-DNS se situen en la posició 33 de la general.

En 49er Peter Burling i Blair Tuke segueixen intractables i van sumer un 1-1, que els permet passar al grup Or amb un avantatge de 24 punts sobre els australians Nathan Outteridge i Iain Jensen, que van fer un 5-4 que els permet escalar de la quarta a la segona posició, tot i que empatats a punts amb la primera tripulació europea, la britànica de John Pink i Stuart Bithell.

Pel que fa als espanyols, el càntabre Diego Botín i el gallec Iago López tornen a ser els millors dins del combinat nacional, de nou ocupen la onzena posició després de realitzar un 4-7, superant al català Carlos Robles que navega amb el nord-americà Trevor Burd, que ahir s’havia col·locat en zona de Medal Race. Robles ha realitzat un 28-11 i és dotzé a la general. Els germans asturians Federico i Arturo Alonso estan situats quinzens de la general després de realitzar 12-10.

Amb tres jornades de finals per davant, les tres tripulacions espanyoles segueixen mantenint les seves opcions d’estar a la Medal Race de dissabte.

Els catalans Martí Llena i Santiago Alegre (36), el gallec Carlos Paz amb el càntabre Álvaro del Arco (50), s’han quedat fora del Grup Or al qual han accedit els 25 primers en aquesta fase de classificació que ha finalitzat avui.

El vent ha estat un dels grans protagonistes de la jornada amb continuus roles que passaven del sud – sudoest a nord, arribant als 15 nusos d’intensitat, pel que els continuus roles han complicat la navegació i han fet que el Comité, amb bon criteri, decidís que tan sols es disputaven dues mànigues.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Join membership

Join the Elite Community of 49er Sailors and Fans