Vinden driller danske favoritter

Regnbyger, vindstille og kraftige vindstød. Førstedagen under europamesterskaberne for 49er og 49FX har budt på svære forhold for de bedste sejlere i Europa. De danske favoritter OL-bronzevinder Allan Nørregaard og gasten Anders Thomsen fik ikke den bedste start på stævnet i går, hvor makkerparret lavede serien 24, 5 i de to sejladser.

“Vi havde det svært med den skiftende vind, og det betød, at vi rutsjede op og ned placeringsmæssigt,” siger skipper Allan Nørregaard.

Men Allan Nørregaard og gasten Anders Thomsen er dog stadig fortrøstningsfulde frem mod resten af stævnet, der slutter søndag.

Målsætningen er uændret

“Vores målsætning er stadig den samme. Vi har lavet én dårlig sejlads, som vi fratrækker. Det er selvfølgelig ærgerligt at bruge sin fratrækker så tidligt i stævnet, men med et par gode, stabile sejladser i dag, så er vi med igen,” siger Anders Thomsen.

Og de gode sejladser skulle helst komme i dag. Med mere stabile vindforhold håber danskerne, at de har gode chancer for at avancere.

“Vinden kommer udefra i dag, hvilket forhåbentlig gør den mere stabil. Samtidig har vi rigtig god fart i båden, så vi burde kunne lave fire gode sejladser i dag,” siger Anders Thomsen.

En af dem, som også håber på mere stabile vindforhold, er den østrigske båd med Nico Luca Marc Delle-Karth og Nikolaus Leopold Resch. De har været store favoritter efter et flot forår med topplaceringer i World Cuppen inklusiv en sejr i Hyeres, Frankrig.

Men med en forfærdelig serie på 17, 23 skal de lave mirakler i dag, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en topplacering.

Warrer nr. 9

OL-guldvinder fra 2008 Jonas Warrer er sammen med makker Peter Lang bedste danske mandlige besætning på en 9. plads efter tirsdagens sejladser.

De danske favoritter hos kvinder Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard er at finde på en 8. plads efter tirsdagens sejladser.

Dagens sejladser startede kl. 11.

91 både deltager i herrernes 49er, mens 37 deltager i kvindernes 49fx. Europamesterskaberne i Aarhus startede tirsdag og slutter søndag.

Hen over weekenden sejles finalesejladserne i “Theatre Style” meget tæt på land, hvilket giver tilskuere på land en oplagt mulighed for at følge med i de afgørende sejladser på tætteste hold.
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn