Frivillig: Jeg vil gerne betale tilbage

SAP 49er & 49erFX European Championship kunne ikke være muligt uden de frivilliges hjælp. En af hjælperne er Ninna Precht Jensen. Hun bruger halvdelen af sin sommerferie på at hjælpe Aarhus Sejlklub med stævnet. Men hvorfor bruge sin ferie på frivilligt arbejde? Svaret er indlysende, mener Ninna Precht Jensen.

“Man får rigtig meget igen, når man deltager i frivilligt arbejde. Det er en helt speciel og fælles ånd, der hersker her på havnen. Det giver noget udvikling på den personlige front, når man arbejder sammen med folk, man normalt ikke arbejder sammen med,” siger Ninna Precht Jensen.

Ugen som frivillig kommer til at foregå på vandet, hvor Ninna skal være på mærkebåden med sin lillebror Jakob. Og netop de mange forskellige medlemmer gør det ekstra sjovt at være frivillig, mener Ninna.

“Du har medlemmer på 70 år og op efter, og så har du de yngre medlemmer. Alle arbejder for det samme. Nemlig at lave et stort og fedt stævne, hvilket er rigtig sjovt,” siger hun.

Læs første del af serien om de frivillige her: “Det er ligesom at være dirigent”

Ninna har selv været aktiv jollesejler i blandt andet 14-footeren, og hun føler en forpligtigelse overfor klubben. Hun har ofte nydt af de frivilliges hjælp, når hun selv har konkurreret. Derfor vil hun gerne give noget igen. Selv på trods af en lang arbejdsuge og begrænset ferie.

Stærk foreningsånd

“I går aftes kom jeg hjem fra en lang uge på arbejdet. Og tanken om syv dages frivilligt arbejde var lidt hård. Men efter en time på havnen, så er man ikke længere i tvivl. Foreningsånden er virkelig stærk, og det skaber en stor motivation at være en del af,” siger hun.

Men arbejdet har hun ikke helt kunne slippe. Til daglig arbejder Ninna som fysioterapeut, og der er allerede bud efter hende fra mange af sejlerne. Men det er blot en bonus at kunne bruge sin faglige baggrund, mener Ninna.

Sidst på sommeren flytter Ninna til København, men det betyder ikke et farvel til Aarhus Sejlklub. Tværtimod.

“Jeg beholder helt klart mit medlemsskab. Vi har en fantastisk ånd i klubben, og vi er dygtige til at arrangere store stævner, som gavner klubben og byen. Det vil jeg gerne støtte,” siger hun.

Dette er anden del af serien om de frivillige. 

Læs første del af serien om de frivillige her: “Det er ligesom at være dirigent”

Info: 2013 49er & 49erFX European Championship afvikles i Aarhus den 2. til 7. Juli 2013, hvor både den olympiske mandlige og kvindelige disciplin 49er og 49erFX deltager. Danmark har en stærk tradition inden for 49er klassen, med OL guld i 2008 og OL bronze i 2012 samt en førsteplads ved 2013 World Cup for kvindernes 49er FX. Der er således store forventninger til danske topresultater ved EM i Aarhus.

Europamesterskaberne gennemføres fra Aarhus Lystbådehavn og finalesejladserne bliver sejlet på en 100×300 meter bane lige op til havnepromenaden ud for Jette Tjikøbs Pl. tæt ved ”Lighthouse” lørdag og søndag den 6.-7. Juli fra kl. 10.00.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Join membership

Join the Elite Community of 49er Sailors and Fans