Da klubben integrerede Tiny Maerschalk

Tager man turen bag kulissen af 2013 SAP 49er European Championship i Aarhus er der risiko for at støde på personer med historier, der på visse punkter overhaler historierne om de sportslige resultater.

Tiny Maerschalk har en af disse historier.

Hun er blandt de 130 frivillige, som er med til at pleje den store og effektive motor, der får det storstilede mesterskab til at køre rundt.

Tiny Maerschalk er født og opvokset i den flamske del af Belgien og flyttede i efteråret 1997 til Danmark med et stipendium i baglommen.

Hun studerede dansk på universitetet i Belgien, men da hun endelig nåede til Danmark, gik det hurtigt op for hende, at det danske sprog var lettere at forstå, analysere og komme ind på end danskerne selv.

Efter en lidt svær begyndelse i Danmark besluttede Tiny Maerschalk at melde sig ind i Aarhus Sejlklubs Sejlerskole i 2000, og det skulle vise sig at være en klog beslutning.

”Aarhus Sejlklub er en klub, hvor det sportslige er meget vigtigt, men hvor der i den grad også er en stærk fællesskabsånd. Man er fælles om alt, og det var først, da jeg kom til Aarhus Sejlklub, at jeg fik følelsen af at være en del af det danske samfund,” siger Tiny Maerschalk.

Kickstartede livet i Danmark

Hun blev så grebet af livet i sejlklubben, at hun med tiden blev instruktør på Sejlerskolen, og pludselig havde hun også fundet sin mand gennem Aarhus Sejlklub.

Klubben kickstartede Tiny Maerschalks liv i Danmark, og i forbindelse med de mange internationale mesterskaber, som Aarhus Sejlklub i fællesskab med Sailing Aarhus har afholdt, er det også blevet til flere store oplevelser som frivillig, inklusiv det aktuelle 2013 SAP 49er European Championship.

”Det er så fedt at være fælles om en så stor opgave. Vi løfter den i flok, og det er fantastisk at se den fællesskabsånd, der er på tværs af klubberne,” siger Tiny Maerschalk, som også hjalp til under ungdoms-VM i 2008 og Melges 24 EM i 2011.

”Jeg møder nogle mennesker, jeg normalt ikke ville møde. Det giver energi i ens hverdag, og så er det bare rart at kunne støtte den klub, jeg er en del af og sikre, at sejlsport trives,” siger Tiny Maerschalk.

Hun arbejder til daglig for Erhverv Aarhus, hvor hun er projektleder for initiativet International Community, som støtter internationale talenter, der bor og arbejder i Danmark.

Til 2013 SAP 49er European Championship i Aarhus har Tiny Maerschalk bl.a. været med til at rekruttere og planlægge arbejdsdagen for de over 100 frivillige, som hver dag gennem hele ugen knokler for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

”Det er virkelig glædeligt, at så mange vil bruge deres fritid på dette stævne. Det bliver det bedste stævne nogensinde,” siger Tiny Maerschalk.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Join membership

Join the Elite Community of 49er Sailors and Fans