Aarhus inviterer til revolutionerende race

Der er fart, spænding og medaljer i sigte, når Aarhus hen over weekenden inviterer hele Danmark til en oplevelse af de helt store.

Verdens bedste sejlere i den lynhurtige olympiske 49er har siden tirsdag været samlet i Aarhus og kæmpet for at nå til det punkt, som fredag, lørdag og søndag udspiller sig helt tæt på molen ved Aarhus Lystbådehavn.

Det drejer sig om de afgørende sejladser til 2013 SAP 49er & 49erFX European Championship, som har de absolut stærkeste danske og internationale besætninger repræsenteret på deltagerlisten. Flere af de danske hold, heriblandt hjemmebanefavoritterne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, ligger i en position til at kunne sikre Danmark medaljer til mesterskabet.

Et mesterskab, der har grebet fat i det traditionelle sejlsportsformat og rusket det godt og grundigt.

Du kan følge med fra land

Først og fremmest gennemføres racene på vandet blot et stenkast fra molen ud for Aarhus Lystbådehavn, og derudover bliver sejladserne anderledes interessante og langt mere intense med en varighed på kun 10-20 minutter.

I weekenden er den gode oplevelse uundgåelig på Aarhus Lystbådehavn, og hovedsponsoren SAP har til anledningen bygget et imponerende live-center på molen, som selv giver tilskuere uden den mindste viden om sejlsport en særdeles god grund til at komme og opleve 49erne på vandet.

”SAP gør alt for at promovere sejlsport, og live-centeret dækker sejladserne på en helt ny måde. Der vil stå professionelle kommentatorer og briefe tilskuerne om sejladserne, som også bliver vist på storskærm,” siger Marcus Bauer, udviklingschef for SAP.

En stor fest

Der er dermed lagt op til den helt store fest i sejlsportens tegn på Aarhus Lystbådehavn i weekenden, og det takket være Sailing Aarhus, der i samarbejde med Sport Aarhus Events har sikret Aarhus værtskabet for 2013 SAP 49er European Championship.

”Sailing Aarhus har sammen med Sport Aarhus Events gjort et flot stykke arbejde med at skabe liv og atmosfære på havnen for publikum. Det er et stort plus, at de afgørende sejladser bliver afviklet blot få meter fra selve molen,” siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

2013 SAP 49er European Championship løber ind i sin afgørende fase fredag, lørdag og søndag, hvor publikum ved middagstid helt gratis kan møde op på molen ved Aarhus Lystbådehavn – Kystpromenaden 7, 8000 Aarhus. Det bedste spot for tilskuerne findes på Jette Tikjøbs Plads – lige midt imellem Aarhus Lystbådehavn og Lighthouse.

Kvinderne, som sejler 49erFX, sejler semifinaler både fredag og lørdag. Sejladserne starter i dag, fredag, kl. 11. Mændene sejler efterfølgende kvalifikation til deres semifinaler lørdag.

Vel mødt.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Join membership

Join the Elite Community of 49er Sailors and Fans